Sådan koger du risengrød uden, at det brænder på

1 1/2 liter sødmælk
3 1/2 dl. ris
4 dl. vand
Salt (Tilsættes først efter 2. opkog)

Først opvarmes sødmælken i en skål i microovnen ved fuld effekt i ca. 10-15 min,
til lige før det når kogepunktet.

Imens koger du risene op i en gryde med vand i 2 minutter.

Så hældes den varme mælk i gryden med risene.

Derefter skal det have et hurtigt opkog i ca. 2 minutter.
Fidusen er, at det ikke kan nå at brænde på, da mælken jo er varmet op.

Sættes under en dyne i 1 1/2 - max. 3 timer.
(Hvis det står længere dannes der bakterier)

Når det har stået under dynen, får det et hurtigt opkog igen og salt tilsættes.

En anden sidegevinst er, at gryden er nem at gøre ren bagefter, da den ikke har nået at brænde på.

Velbekomme.